Vlees prijzen

Vlees, voor de één een luxeproduct, voor de ander de normaalste zaak van de wereld. Als we het hebben over vlees, dan kunnen we dit indelen in verschillende categorieën. De meest bekende soorten vlees zijn voor de meesten toch wel varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees. Toch zien we, dat door de steeds strengere eisen de prijs van vlees de afgelopen jaren flink is toegenomen. Om je een idee te geven, gaan we je meer informatie geven over de prijs van de 3 meest voorkomende soorten vlees en de prijsontwikkeling in de afgelopen jaren. Ook kom je te weten wat de gemiddelde vleesprijzen in 2022 zijn.

De prijs van diverse soorten vlees

Varkensvlees

Waar we bij rundvlees allerlei verschillende delen terugzien, geldt dit voor varkensvlees net iets anders. Toch zien we, dat de prijs van varkensvlees in de afgelopen jaren flink is gestegen. Dit heeft ermee te maken, dat de eisen die worden gesteld aan het welzijn van de dieren steeds strenger worden. De voedselprijzen vlees worden hierdoor dus steeds hoger.

Rundvlees

Rundvlees kunnen we indelen in verschillende categorieën Afhankelijk van welk deel van de rund je neemt, betaal je een bepaalde prijs. Zo is de rib vaak één van de goedkopere delen, waar de biefstuk van de haas samen met de rib-eye de duurste delen van de rund zijn. In principe is rundvlees dus toegankelijk voor ieder budget, echter wel afhankelijk van welk deel je van de rund kiest.

Kalfsvlees

Als we het hebben over een dure vleessoort, dan is kalfsvlees er daar zeker één van. Toch is het wel afhankelijk van welk deel kalfsvlees je kiest, wat je er per kilo voor betaald. Ga je voor een kalfsbiefstuk, dan betaal je hier gemiddeld zo’n 30 euro per kilo voor. Ga je voor andere soorten kalfsvlees, dan liggen de prijzen tussen de 10 en 20 euro per kilo.

Conclusie

Zoals je ziet, is het volledig afhankelijk van welk deel je kiest, hoe duur het vlees daadwerkelijk is. Wel zien we, dat door rundvlees doorgaans het meest populair is. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken, dat de prijs van een groot deel van de onderdelen van de rund enorm toegankelijk zijn voor ieder budget.