12 tips om te besparen op jouw boodschappen

Boodschappen doen gaat iedereen aan. Of je ze nou laat bezorgen of ze zelf gaat halen. Je ontkomt er niet aan. Nu de prijzen flink stijgen en veel gezinnen moeite hebben om het hoofd boven water te houden is het goed om te kijken hoe je kunt besparen in de supermarkt. We geven vaak zonder nadenken vele tientallen euro’s uit bij de bezorgservice van de Jumbo of bij de lokale Albert Heijn of PLUS. Maar is dat wel echt nodig? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet je die jou helpen met het besparen op de wekelijkse boodschappen. 

 1. Maak een boodschappenlijstje en houd je daaraan. Als je dit heel moeilijk vindt kun je met jezelf afspreken dat je 1 artikel mee mag nemen wat niet op het lijstje staat.
 2. Maak je graag weekmenu’s? Kijk eerst in je koelkast/vriezer en voorraadkast om te zien wat je in huis hebt. Hoeveel maaltijden kun je hier mee samenstellen? En wat heb je nog nodig uit de winkel?
 3. Kijk vóór je boodschappen gaat doen eerst in de folder met de aanbiedingen van die week. Denk goed na of je deze kunt gebruiken en verwerken in je weekmenu.
 4. Niet al te veel boodschappen nodig? Pak de fiets. Dat scheelt je alvast in brandstof en parkeerkosten!
 5. Ga niet met een lege maag boodschappen doen. Het risico dat je doordat je trek hebt veel te veel in je winkelwagen gooit is groot. 
 6. Wil je maar weinig producten kopen? Neem dan een mandje mee. Als deze zwaarder wordt wil je snel naar de kassa en voorkom je meer boodschappen die je niet nodig hebt.
 7. De duurste producten staan op ooghoogte. Even door je knieën gaan loont dus de moeite!
 8. Koop groenten en fruit van het seizoen. Deze zijn verser en vaak voordeliger!
 9. Voor de beste kwaliteit hoef je echt niet altijd A merken te gebruiken! Probeer eens een huismerk uit. Misschien vind je deze wel net zo lekker!
 10. Ga eens naar de markt voor je groenten en fruit. Dit is vaak voordeliger dan de supermarkt.
 11. Probeer prijsbewust te worden. Als je weet wat een normale prijs is voor bijvoorbeeld een bloemkool ga je nooit meer teveel betalen! Klaar om te besparen!
 12. Shop de boodschappen vaker online. Hier ben je minder geneigd tot allerlei (onnodige) impulsaankopen. Meer hierover lees je hieronder. 

Bonustip: doe online je boodschappen

Tegenwoordig kun je bij veel supermarkten ook online bestellen. Je kunt dan zelf kiezen of je het wilt laten bezorgen of het liever zelf afhaalt. Veel mensen denken dat het laten bezorgen van de boodschappen erg duur is. Maar in de praktijk valt dit vaak reuze mee. Bij bijvoorbeeld Picnic zijn de bezorgkosten gratis. En ook AH en Jumbo hebben tijdslots die helemaal niet zo duur zijn. Helemaal als je een bezorgbundel neemt. En het is ook in bijna elke plaats mogelijk. Van Amterdam tot Groningen en van Zuid-Limburg tot de boodschappen bezorgservice in gemeente Hollands Kroon. Waarom is online boodschappen doen dan zo fijn en voordelig? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

 • Minder impulsaankopen
 • Geen parkeerkosten en benzinekosten
 • Altijd inzicht in de aanbiedingen van de week
 • Je shopt prijsbewuster want je ziet steeds voor hoeveel euro er in je mandje zit
 • Je hoeft niet meer te sjouwen met zware tassen

Plaats een reactie