Bij welke supermarkt kun je voordelig groente kopen?

Groente, we kunnen natuurlijk niet zonder. Of het nu gaat om verse groente, diepvriesgroente of groente uit pot. 200 ons groente, is wat we minimaal dagelijks binnen moeten krijgen. Waar de welbekende ‘potjesgroente’ in het verleden nog wel eens een ietwat minder imago had, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Het grote voordeel aan groente, is dat je het praktisch overal mee kunt combineren, je kunt kiezen voor een schotel, maar ook gewoon gekookt naast het welbekende stukje vlees en gekookte aardappelen. De prijzen van de verschillende soorten groente kunnen nog wel eens uiteen lopen. Om je een eindje op weg te helpen, geven we je wat tips!

Supermarkt versus de markt

Ieder dorp en iedere stad heeft er wel één, de welbekende markt. De markt roept vaak toch iets nostalgisch op en heeft een enorme charme. De markt heeft als grote voordeel, dat je er in principe alles kunt kopen wat te maken heeft met groente, vlees en brood. De perfecte plek om je favoriete avondmaaltijd in één keer samen te stellen. Maar waarom zou je kiezen voor een markt, als jij je groenten ook in de supermarkt kunt halen? Het grote voordeel aan de markt, is dat je te maken hebt met dagverse kwaliteit. Dat betekent doorgaans, dat alle groente aan het einde van de dag wordt weggegooid. Dat is natuurlijk zonde, dus vaak tegen het eind van de middag, kun jij je favoriete groente halen tegen een spotprijsje. Ook voor eieren kun je terecht op de markt.

Groente in de supermarkt

Dat de kwaliteit van groente in de supermarkt de laatste jaren flink is verbeterd, dat is te merk ook! Niet voor niets is de Lidl de afgelopen jaren uitgeroepen als beste supermarkt in zowel groente als fruit. Wanneer je optimaal wilt profiteren van de scherpste prijzen in de supermarkt voor groente, dan is het verstandig de aanbieding af te gaan. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je de ene week voor een pond broccoli 0,99 cent betaald en die week erna ‘slechts’ 0,49 cent. Dus wil jij voordelig je groente inkopen, houd dan goed de reclamefolders in de gaten!

Plaats een reactie